2018. április 15., vasárnap

Amikor

Úgy bő félévvel ezelőtt még tíz évvel fiatalabbnak láccottam a koromnál, ami nem csoda, mert a korom afféle égéstermék. 

Biztatóan tekintettünk a jövőbe, úgy is éreztem magam, testileg-lelkileg, már ha lelkileg lehet ilyet. Lehet hát, nem kell felnőni, elég felnőttnek látszani. 

Mostan meg mesésen nézek ki, került idehaza egy egész alakos tükör, tükröm, tükröm, mond meg ...hát nem mondta meg, csak mutatta. Na, jó, ekkora szemem, fülem nincs, nem is látok, hallok rendesen.

Ennyit a fiatalságról, hosszú életről, szépkorról. Úgy általában az ember nem foglalkozik élet és halállal, mármint a sajátjával. Mindenki tudja, hogy eljön Joe Blackkorongvilágunkban észrevétlen pereg a homokóra.

Azután fáj egy kicsit valamid, kicsit tovább mint kellene, meg minek is? ...és rövid úton (+ várólisták) kiderül, hogy van itt "valami". És persze rövid úton mindenki megtudja, akarsz róla beszélni?...akar a fene, senkivel sem akarok, látni se senkit, mégiscsak bele kellett volna olvasnom a pálmalevelembe.

Ésakkor most mi van? Meg fogok halni? Eddig is tudtam, igaz, nem így terveztem, sőt sehogy, de hát ki vagyok és, hogy tervezzek. Így is tovább éltem, mint sokan mások, családtagok, ismerősök. Nem meghalni a probléma, élni odáig. "A halállal nincs semmi dolgunk. Amíg élünk, azért, amikor meghaltunk, akkor meg azért."

"Ily gyorsan betelik nyaram..."13 megjegyzés:

 1. Vigyázz magadra Lajos,és igen addig is ÉLNI! az számít,és semmi más :)
  Szeretettel gondolok rád :)

  VálaszTörlés
 2. Bárhogy is Lajos - orulok hogy hallatsz magadról... sokat eszemben vagy! Bölcsen szóltál - mint mindig. Legyen erőd elég, és a szeretet és deru ne hagyjon el soha!

  VálaszTörlés
 3. Valikához csatlakoznék, kitartás kedves Lajos barátunk! Nagyon hiányoztál, hiánoznál.

  VálaszTörlés
 4. NA CSAKHOGY, CSAKHOGY ...Őfennsége laYos elérhető a fészkesen túl is!! LÁSSUK BE AZ NAGYON NEM A MI VILÁGUNK csak egy hely, ahol összefutunk!! Tegnap éjjel már idetaláltam, csak nem találtam helyét az ÜDVÖZLÉSEDNEK! Volt itt ugyan pár link, - de lehet, hogy a GOOGLE+ -on volt, mert ott is megleltelek - DE LINKRE KATTINTVA CSAK EGY SZÉP KÉPET, ÉS EGY RÚT KÖZLÉST LELTEM: "nem található" !! MI LETT A TINTAPACÁKKAL ?!?!?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. https://blayos.blogspot.com/2018/09/felfuggojatszma.html

   Törlés
 5. Az élet igazságtalan, de attól még élet. Önmagát megöregedni látó, beteg ember nagyon el szokott keseredni. De végül, amíg lehetőség van rá, minden a fejben dől el. Erről írsz. Meg tudtál újulni, volt erőd ahhoz, hogy javíts a közérzeteden, gyógyulgatsz, s visszatért a humorod is. Nem adtad fel, Joe Black is megszerette az életet meg a mogyoróvajas kenyeret... Hajrá, Layos!

  VálaszTörlés
 6. Örülök, hogy újra itt vagy velünk. Maradj is még, hisz hosszú és rögös az út Joe Blackhez, de mindenképp a mi döntésünk. Éld meg jól és teljesen. Te nem adod fel, és ez így van jól.

  VálaszTörlés
 7. Kedves Lajos, örülök, h itt is látlak & olvashatlak :-) Az internet mégis csak jó valamire, aholis az "akarsz beszélni róla?" fantasztikus, és engem (is?) némileg irritáló kérdéssel való konfrontáció nélkül, saját késztetésből is kiírhatjuk magunkból azt, ami kikívánkozik: jó, rossz, öröm, bánat, gondolat, tudás, stb... Mondanám: megoszthatjuk a világgal (ha ettől a "megosztás" szótól - az fb-nek hála - nem idegenkednék).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen...az fb. Túl nagy közösség a kis embereknek.

   Törlés
 8. A "pálmalevelembe" szó alá ágyazott url-t követve szintén egy felfüggesztésről szerezhetünk tudomást; ez a bocskailayos.hu tk. ugyanoda mutatna, mint amiről a következő, fel)Függőjátszma postodban értekezel (tintapacak.blogspot.de)?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Há legyek, mit tegyek..??dillema. Addig is, míg rend nem lesz, minden észrevételt köszönök. http://www.belaya.hu/?p=1285

   Törlés
 9. Szellemes és bölcs írás, mint mindig. Írd ki magadból a nyavalyát. Meglásd, ez a legjobb út a gyógyuláshoz!

  VálaszTörlés
 10. Te nem hagyod el magad Layos, mert nem olyan vagy! Lehet, most kicsit' nem olyan jó, de hidd el, hogy sokkal jobb lesz. Remélem mielőbb! :) Tudod, a lélek is gyógyít v. akát gyógyír!

  VálaszTörlés